gallery/business_group2logo
BLOG

Caféracer bouwen: hier moet je op letten! 

 

Caferacers werden voor het eerst gebouwd toen er nog weinig sportieve motorfietsen op de markt verkrijgbaar waren. Motorliefhebbers gingen toen aan de slag om een basismodel om te toveren en een sportieve uitstraling te geven. Met succes! Deze sportieve modellen werden zo goed ontvangen dat ze zelfs vandaag de dag nog ontzettend populair zijn. Tegenwoordig zijn er nog genoeg mensen die de voorkeur geven aan een zelfgebouwde caféracer. Dankzij de caferacer onderdelen van Caferacerwebshop zijn deze dan ook binnen mum van tijd gebouwd. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je op dient te letten. Wil jij binnenkort ook een eigen caféracer samenstellen en kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Lees dan snel verder! 

 

Kies de juiste basismotor 

 

Ieder project begint met de juiste basis. Dat geldt dan ook zeker voor het bouwen van een caféracer. In dit geval is het met name van belang dat je de juiste basismotor aanschaft. Maar wat houdt dit precies in? 

 

Allereerst is het belangrijk om op het budget te letten. Hoewel je natuurlijk veel gaat veranderen aan de motor is het wel belangrijk dat praktische onderdelen kloppen. Je wil natuurlijk geen motorfiets van slechts € 200,- aanschaffen wanneer je hier duizenden euro’s aan moet uitgeven om haar op te knappen. Gashendels vervangen of nieuwe knipperlichten bij Caferacerwebshop aanschaffen is geen probleem, maar je wil niet de grootste onderdelen van de motor aanpakken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een goede afweging te maken tussen een kwalitatieve motorfiets en een motor die weinig kost. Hierbij is het ook belangrijk om naar je eigen vaardigheden te kijken. Iemand die heel handig is met motors, kan waarschijnlijk voor een relatief lage prijs een gehele make-over doen. 

 

Houd er tevens rekening mee dat niet iedere motorfiets om te toveren is tot een sportief model. Met name merken als Triumph en Harley-Davidson zijn door hun lage gestalte uitermate geschikt. Ook bepaalde modellen van BMW en Ducati kunnen geschikt zijn als basis. 

 

Kijk ook naar andere voorbeelden 

 

Natuurlijk is het ook belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Kijk daarom zorgvuldig naar voorbeelden van anderen. Gelukkig zijn caferacers tegenwoordig ontzettend populair en vind je online ontzettend veel verschillende mensen die jou voor zijn gegaan. Bekijk de foto’s en lees de tips van anderen om zo een eigen plan te kunnen samenstellen. 

 

Hou je hierbij ook vast aan het advies van professionals. Zeker wanneer je voor de eerste keer aan een motorfiets sleutelt is de kans groot dat je wel wat extra expertise kunt gebruiken. Leg uit wat je plannen en doelen zijn en bespreek hoe je dit het beste kunt aanpakken. Met de juiste hulp creëer jij de caferacer van je dromen. 

 

Wees niet te bescheiden 

 

Bij een caferacer draait het er juist om dat je niet te bescheiden bent. Laat daarom gerust je creativiteit de vrije loop en bedenk goed wat je wilt aanpassen. Wat geeft jouw motorfiets die echte caferacer uitstraling? Zijn er bovendien dingen die je liever niet hebt? Denk bijvoorbeeld aan heel veel geluid. Dat is immers geen pretje als je zelf jonge kinderen hebt of wanneer je buren hier vaak over klagen. Een db killer van Caferacerwebshop.com kan dan de oplossing zijn. Wees creatief en bedenk wat jij belangrijk vindt. Zo stel jij zelf de perfecte motor samen.