De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

 

Weet jij al wat er allemaal komt kijken bij een persoonlijke lening? Deze lening kan namelijk veel met zich meebrengen. Als je meer financiële ruimte wilt hebben of voor een grote aankoop staat, dan moet je je dus goed gaan inlezen. Ook is het verstandig om naar de verschillende kredietmaatschappijen te kijken voordat je een aanvraag indient. Een van de kredietmaatschappijen die niet over het hoofd gezien mag worden is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van deze kredietvorm en waar let je op? Lees snel verder. 

 

Direct beschikbaar met een persoonlijke lening 

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het aangevraagde bedrag in zijn geheel op jouw rekening komt te staan. Als je bijvoorbeeld 4000 euro hebt aangevraagd, staat er ook 4000 euro op jouw rekening. Hierdoor kun je direct de aankoop gaan doen, zonder dat je hiervoor lang hoeft te wachten of de bedragen apart op hoeft te nemen. De hoogte van het te lenen bedrag kan vaak aangepast worden aan jouw behoeften. Er is altijd een minimumbedrag bij kredietverstrekkers, waarna je het vaak zo hoog kunt maken als je zelf wilt en het nog meer aan jouw wensen aan kunt passen. 

 

Verschillende factoren bij een toewijzing 

Bij de aanvraag van een persoonlijke lening wordt daarbij wel gekeken naar jouw maandelijkse inkomen en de vaste lasten. Jouw financiële situatie wordt dus volledig onder de loep gelegd. De kredietmaatschappijen willen hiermee voorkomen dat jij niet aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Het zou daarom kunnen zijn dat jouw aanvraag wordt afgewezen. Daarbij worden er verschillende factoren meegenomen in de afweging. Het is daarom aan te raden om op voorhand al te bekijken of je in aanmerking komt voor de lening of toch naar andere middelen moet gaan kijken. 

 

De looptijd en de hoogte van de rente 

Als een persoonlijke lening wordt toegewezen ontvang je het geld dus direct op jouw rekening. Alleen begint hiermee dus ook jouw betalingsplicht aan de kredietmaatschappij. Op voorhand is een bepaalde looptijd vastgesteld. Iedere maand betaal je een deel van het geleende geld terug. Hier komt ook een rente bij kijken. Aan het einde van de afbetaling ben je hierdoor altijd meer geld kwijt dan je in eerste instantie geleend hebt. De hoogte van de rente kan per kredietmaatschappij gaan verschillen en moet dus ook bekeken worden voordat je een aanvraag in gaat dienen. Kijk daarom voor actuele informatie bij De Nederlands Kredietmaatschappij

 

Niet voor iedereen mogelijk 

Een persoonlijke lening past niet bij iedereen. Zo kan een zelfstandig ondernemer de eerste jaren van het bedrijf nog geen aanspraak maken op een lening. Er moet namelijk zekerheid zijn dat het bedrijf voor langere tijd kan bestaan en er stabiliteit in het inkomen te vinden is. Ook bij verschillende dienstverbanden gelden er andere regelingen. Een kredietmaatschappij kan jou altijd advies geven over een lening en daarbij de financiële risico’s in kaart brengen. Zo heb je altijd de beste keuze in handen en krijg je de hulp die je nodig hebt voor jouw situatie.