gallery/pexels-photo-491412
gallery/globe-indonesia-equator-80467
gallery/pexels-photo-480496

Voer hier je tekst in

Overstappen energieleverancier met cadeau

Het is elk jaar voordelig om over te stappen naar een andere energieleverancier.
Een aantrekkelijke welkomskorting is hierbij mooi meegenomen! Zo begin je natuurlijk al in de eerste maand van jouw nieuwe energiejaar met besparen.

 

Welkomsacties

Naast de kostenbesparing op je energierekening, vinden veel consumenten het aantrekkelijk om een welkomscadeau bij de overstap van energie te ontvangen. Het verschilt per energieleverancier wat ze aanbieden. Het kan gaan om een slimme thermostaat, gratis tablet, duurzame verlichting, dinerbon en dergelijke.

Let er wel op dat elke energieleverancier zijn eigen speerpunten hanteert. De ene valt op met duurzame energie, een andere met een welkomskorting of cadeau en weer een andere heeft gunstige contractvoorwaarden. Bedenk van te voren wat voor jou het belangrijkste is en lees altijd de actievoorwaarden.

 

Wat is de beste overstaptijd?

De meeste contracten worden afgesloten voor een bepaalde tijd. Deze kun je aan het eind van de periode (meestal een jaar) opzeggen, rekening houdende met een opzegtermijn van dertig dagen. Als je een contract voor een bepaalde tijd voortijdig opzegt, dan loop je de welkomsactie mis en riskeer je een opzegboete. Bij een aantal energiemaatschappijen is het mogelijk om zelf de startdatum van het contract te kiezen, waardoor je op het juist moment kunt overstappen.


Energietarieven vergelijken

Het loont altijd om verschillende energie-aanbieders met elkaar te vergelijken. Via energievergelijker.nl vul je jouw wensen in en zie je direct welke bedrijven of pakketten hierbij passen. Vervolgens kun je per energieleverancier bekijken wat op dat moment de lopende acties zijn en of je hier van gebruik kunt maken tijdens jouw overstap.