Hoe blijf je in beweging op het kantoor?

 

Ben jij ook in het bezit van een kantoorbaan of heb je een eventueel ander zittend beroep? Herken jij het ook zo dat je vaak maar weer hetzelfde rondje maakt van het toilet naar de koffiemachine, alleen maar om even wat beweging te krijgen, je rug te rekken of eens iets anders te voel dan je stilzittende derriere? Natuurlijk zijn deze kleine loopjes al een hele stap in de goede richting. Alleen hoe zorg je er nou voor dat je niet 6 korte pauzes hoeft te houden voor je bewegingsvrijheid, maar dat je deze ook kunt krijgen tijdens je werkzaamheden zelf?

 

Wat dacht je van het gebruiken van een zit sta kruk? Dit krukje doet je misschien denken aan je bezoekje bij de tandarts, maar is ook hartstikke effectief voor het gebruiken bij je kantoorbaan. Je moet alleen wel weten hoe deze goed te gebruiken. 

 

Het goede van deze sta kruk is dat het je continu in beweging houdt. Je bent er natuurlijk, vanaf het moment dat je erop zult zitten, constant mee bezig je balans te behouden. Het kussen geeft een goede, stevige zit basis, waardoor het geen moeilijkheid wordt dit de hele dag vol te hoeven houden. Door deze bewegingsvrijheid, en de mogelijkheid de kruk te verplaatsen terwijl u zit, is het een enorm goede investering in de gezondheid en uw conditie. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en door het constant bewegen wordt er zelfs het sport-stofje endorfine in het lichaam aangemaakt, welke zorgt voor een blijvend gelukkiger gevoel. Je zult misschien denken dat dit krukje zonder ondersteuning voor de rug enorm slecht zou zijn voor de houding, maar het tegendeel is waar. Door het constante balanceren versterk je zowel de buik,- als de rugspieren, waardoor uw houding zich alleen maar versterkt. 

gallery/foto 7