Tip: verhuizen en inpakken

Als je gaat verhuizen is het fijn om van tevoren een paar dingen te weten voordat je alle spullen in de vrachtwagen stopt. De spullen moeten goed verpakt zijn. Ook moet je niet alleen zijn en hulp vragen aan familieleden of aan een verhuisbedrijf. In dit artikel worden verschillende tips gegeven voor de verhuizing.

 

Tip 1: de voorbereiding

Bij de voorbereiding is het belangrijk dat je natuurlijk inpakt en op tijd begint met inpakken. Bij het inpakken is het belangrijk om de spullen niet zomaar in verhuisdozen te stoppen. Sommige spullen zijn breekbaar en moeten verpakt worden. Aan de andere kant moeten spullen van zelfde ‘thema’ bij elkaar. Dus spulletjes uit de keuken worden bij elkaar in een verhuisdoos gestopt. Zo voorkom je dat je niks kwijtraakt. 

 

Tip 2: Verhuisbedrijf

Schakel een goedkoop verhuisbedrijf in. Dit kan voor sommige verhuizingen handig zijn. Sommige verhuizingen zijn erg lastig. Vooral de verhuizingen in een flat of grote verhuizingen, verhuizingen van kantoren of restaurants.

Een verhuisbedrijf heeft ook professionele verhuizers tot zijn beschikking. Het verhuisbedrijf heeft ook verhuismaterialen tot zijn beschikking. Hier hebben de verhuizers ook veel verstand van en dit zorgt ervoor dat de verhuizing soepeler en sneller gaat. Zo zijn er verhuisliften aanwezig, beschermingsmateriaal voor de inboedel en verhuiswagens. De verhuiswagens van verhuisbedrijven zijn zo ingericht voor verhuizingen en de spullen kunnen daarom ook makkelijk geplaatst worden in de verhuiswagens en vastgezet worden. Zo kan je het verhuizen Amersfoort tot het verhuizen Utrecht helemaal vlekkeloos laten verlopen.

 

Tip 3: Koelkast en wasmachine

Bij het verhuizen van een koelkast en een wasmachine is een bepaalde voorbereiding nodig voordat deze wordt verhuisd. Een koelkast is een duur product dus die wil je graag meenemen en ook dat er niks fout gaat tijdens de verhuizing of voor de verhuizing. De koelkast moet ook staand vervoerd worden. Anders kunnen er defecten ontstaan in de koelkast. Verdraai de koelkast daarom ook niet tijdens de verhuizing. Als de koelkast in het nieuwe huis staat is het verstandig om de koelkast niet direct ook aan te sluiten. Dit kan ook voor problemen zorgen doordat de olie door het systeem gespoeld kan worden. Dit kan voor defecten zorgen ook. Dus 1 dagje wachten en dan is de koelkast klaar voor gebruik.

Bij een wasmachine is het verstandig om van tevoren, minimaal 24 uur, de wasmachine los te koppelen. Op deze manier heeft de wateraansluiting genoeg tijd om leeg te lopen. Het snoer van de wasmachine moet omhoog vastgeplakt worden zodat het niet in de knoop raakt. Zorg dat als je de wasmachine vervoerd naar de verhuiswagen er een steekwagen of pompwagen is die de wasmachine tilt. Dit kan namelijk niet met de hand. Om de trommel te beschermen kan je het beste de trommel vullen met handdoeken. Door bubbeltjesplastic of ander beschermmateriaal om de wasmachine te binden is de buitenkant van de wasmachine beschermd en wordt de kans op beschadiging nihil.