Tips bij het kiezen van de juiste notaris

 

Wanneer je een akte of testament opgesteld wilt hebben dan is het belangrijk om een notaris in te schakelen om dit voor je te doen. Echter zijn er enorm veel notariskantoren in ons land, waardoor het voor veel mensen moeilijk is om de juiste notaris te vinden. Om je een handje te helpen heb ik een aantal tips op een rijtje gezet voor je.

 

Tip 1 – Kijk naar je situatie

Iedereen heeft een andere situatie en daarvoor ook een andere notaris nodig. We zien vaak dat mensen die een standaard situatie hebben voor een goedkope notaris kiezen en dit is logisch, aangezien je niet voor extra hulp betaalt die je niet nodig hebt. Wanneer je in een ingewikkelde situatie zit, raad ik het wel aan om een goede notaris te kiezen die je een advies op maat kan geven.

 

Tip 2 – Plaatselijk

Contact met je notaris is erg belangrijk en het is fijn wanneer de communicatie goed verloopt. Hierdoor is het dan ook handig om een plaatselijke notaris te kiezen. Niet alleen bespaart dit veel reistijd en reiskosten, maar je kan ook makkelijk een keertje op bezoek gaan om dingen te bespreken. Woon je in Amsterdam? Zoek dan een notaris in Amsterdam die je kan helpen!

 

Tip 3 – Vergelijk

Het is belangrijk dat je niet te veel gaat betalen voor een notaris. Aangezien notarissen hun eigen kosten kunnen bepalen zal je dit al wel snel doen. Het is dan ook handig om verschillende notariskantoren met elkaar te vergelijken om de goedkoopste te vinden. Lees wel altijd de ervaringen van andere om te kijken of de notaris die jij hebt gevonden goed bij je past.