Vergaderen

 

Vergaderen op de zaak. Wéér in die bedompte, inspiratieloze kamer waar de muren op je afkomen en het daglicht nauwelijks binnenkomt. Na vijf minuten zit iedereen te gapen en van constructieve input is absoluut geen sprake. Je gedachten dwalen af …

 

Wat als er een vergaderlocatie in brabant zou zijn waarbij je alleen al door de omgeving geïnspireerd zou worden. Waar je buiten kunt gaan zitten, als het weer het toelaat. Waar je compleet out-of-the-box gaat en dat invloed heeft op je creatieve denkproces? Je gaat op zoek naar zo’n locatie en vindt al snel een adres. Als je de baas nu ook nog enthousiast kunt krijgen. Het is je geluksdag, hij gaat akkoord en in een paar klikken is de reservering een feit. Omdat de locatie een eindje van het bedrijf af is, heb je er zoveel overnachtingen bij geboekt, als nodig zijn. Kunnen jullie ook de hele avond en als het moet een hele week vergaderen.

 

Aangekomen op de vergaderlocatie, wordt je overvallen door goede ideeën; als vanzelf begint het te borrelen van binnen. Als iedereen geïnstalleerd is, kan de eerste sessie van start gaan. Ineens blijkt iedereen goede ideeën te hebben om het bedrijf naar een hoger plan te tillen. Er wordt actief geluisterd en iedereen is in de hoogste staat van constructieve deelname aan de gesprekken. In de pauze lonkt de natuur; na een heerlijke lunch, volgt een wandeling over het terrein en zelfs dan gaan de gesprekken door.

 

Na de break volgt nog een sessie en worden er spijkers met koppen geslagen. Tijdens het afsluitend diner is het tijd voor ontspanning en wordt minder over de zaak gepraat. Het wijntje bij het eten hoef je niet af te slaan want je hoeft niet meer naar huis. Het lijkt wel een personeelsuitje in eindhoven, je weet wel waar nu nog alle collega’s over praten.

 

De volgende ochtend wordt je uitgerust wakker, klaar voor nóg een paar vergaderrondes. Ook dan voel je de inspiratie, de ontspannen manier van praten. Het vergaderhok op de zaak heb je nog geen seconde gemist. Na afloop is iedereen het erover eens; je kunt beter minder vaak vergaderen, dan vergaderen in een inspiratieloze ruimte.